Author Topic: [SOLUTION] FH2 crashes often on win7 / vista  (Read 26751 times)

Offline DeepRedAssassin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: [SOLUTION] FH2 crashes often on win7 / vista
« Reply #30 on: 12-11-2012, 14:11:00 »
didnt work :(

Offline cve669

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: [SOLUTION] FH2 crashes often on win7 / vista
« Reply #31 on: 24-01-2013, 17:01:45 »
Thanks - you advice worked for me. The BF2 compat tick, FH2 compat with XP and also set to Administrator and then start on Map 2. I tried so many things before that... aaarrggg.  :)

Offline Fair_Player[PL]

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: [SOLUTION] FH2 crashes often on win7 / vista
« Reply #32 on: 22-09-2013, 09:09:44 »
If your game crashes (BSOD, desktop crash) many time during playing read this post. Maybe it will help you too.
http://fhpubforum.warumdarum.de/index.php?topic=18907.msg308506#msg308506
Greetings

Offline tom-at-o

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: [SOLUTION] FH2 crashes often on win7 / vista
« Reply #33 on: 06-10-2013, 23:10:34 »
The straight BF2 plays great for me. But since i installed Project Reality, FH2 is crashing all the time. I have to make it clear that BF2 is still working fine. I have a image file of my entire system which is 3 months old and the crash to desktop was infrequent then. I am about to try this out to see if it works. There does not seem to be an authoritative fix for this, only a lot of tinkering.

Offline Walter1944

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: [SOLUTION] FH2 crashes often on win7 / vista
« Reply #34 on: 16-04-2015, 18:04:31 »
My FH2 started normally all the time but now I can't play cause it gets me black screen and nothing more, not even CTD, what could cause it ? Deleting shader client doesn't do the trick (or I make some mistake, I didn't do it in a while)...changing compatibility mode or disabling desktop compositions also doesn't work. I'am using Win 7 Ultimate. Regards, Dolan.

Offline Eberhart Benke

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: [SOLUTION] FH2 crashes often on win7 / vista
« Reply #35 on: 23-07-2015, 19:07:01 »
Please, help me guys! I have installed the mod into BF2 directory, but when i try to connect the server, my game just flying to desktop.

Yes, and the single play work correctly.

I have 2.8.835 version of the game, and 1.22.0.0. version of launcher.

Offline Klimax

  • Newbie
  • *
  • Posts: 44
    • View Profile
Re: [SOLUTION] FH2 crashes often on win7 / vista
« Reply #36 on: 04-04-2016, 18:04:43 »
hey there and sorry if the thread is outdatet or something, but I could need help because I have a similiar problem:

after starting the fh2 launcher, nothing shows up except my desktop. nothing changed in the system, so I cannot explain it.

infos:

- admin properties
- compatibility win7/winXPs3 (doesn't matters)
- win7 pro n
- too much ram
- overkill cpu
- ssd



this doesn't matter at all I think but this one does:

the nvidia quadro fx1800, which I'am using right now? unfortunately my geforce gtx is in rma, so I have to use the quadro which is my only gpu since my cpu has nothing like build in.

I deletet the chache and profiles from fh2/files directory, but it doesn't helps.

in the ts3, noone knows this problem.

could you please help me?


Offline Alubat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 508
    • View Profile
Re: [SOLUTION] FH2 crashes often on win7 / vista
« Reply #37 on: 04-04-2016, 19:04:20 »
hey there and sorry if the thread is outdatet or something, but I could need help because I have a similiar problem:

after starting the fh2 launcher, nothing shows up except my desktop. nothing changed in the system, so I cannot explain it.

infos:

- admin properties
- compatibility win7/winXPs3 (doesn't matters)
- win7 pro n
- too much ram
- overkill cpu
- ssd



this doesn't matter at all I think but this one does:

the nvidia quadro fx1800, which I'am using right now? unfortunately my geforce gtx is in rma, so I have to use the quadro which is my only gpu since my cpu has nothing like build in.

I deletet the chache and profiles from fh2/files directory, but it doesn't helps.

in the ts3, noone knows this problem.

could you please help me?

hmmm.
Is system overclocked ?
Enough free hdd space ?
Can you play other games ?
Reinstall of direct x ?

Have you tried Display Driver Uninstaller and then install quadro fx1800 driver ?
http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html




Offline FORGOTTENKEVINOHOPE

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 527
    • View Profile
Re: [SOLUTION] FH2 crashes often on win7 / vista
« Reply #38 on: 04-04-2016, 20:04:35 »
my only guess is the direct x  install is messed up somehow.

i had an issue like this when i used the battle log  type bf2 installation.
system specs similar to yours

Offline Klimax

  • Newbie
  • *
  • Posts: 44
    • View Profile
Re: [SOLUTION] FH2 crashes often on win7 / vista
« Reply #39 on: 04-04-2016, 20:04:43 »
since my cpu is running stock clocks (adaptive voltage 1V but that shouldn't matter at all), ssd space is still over 100GB free and other games can run (can means only low settings) it shouldn't (and probably doesn't) belongs to hardware errors.

thanks to your replies Alubat and Forgottenkevinhope I will try the directX issue tomorrow. now I don't want to spend time at this ...

€dit: dirext9.0 runtime fixed it immediately, thx. uninstalling gpu drivers btw is no necessary afaik since the right one is chosen by the gpu itself usually
« Last Edit: 05-04-2016, 13:04:28 by Klimax »

Offline Robert456

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: [SOLUTION] FH2 crashes often on win7 / vista
« Reply #40 on: 23-04-2016, 16:04:34 »
Hello please, i need help with FH2, i need the original python folder of Battlefield 21.5 and the python folder of the latest version of FH2, sorry for bad english. thanks