Author Topic: Making a Map.  (Read 786 times)

Offline blander

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 134
    • View Profile
Re: Making a Map.
« Reply #15 on: 18-02-2018, 23:02:03 »
Thanks, I still couldn´t fix point 1 and point 3. I packed the map but kits don´t show in-game.

Offline Ts4EVER

  • Banner of THeTA0123
  • Developer
  • ******
  • Posts: 7.708
    • View Profile
Re: Making a Map.
« Reply #16 on: 18-02-2018, 23:02:59 »
Are the kits set in init.con?

Offline blander

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 134
    • View Profile
Re: Making a Map.
« Reply #17 on: 19-02-2018, 05:02:52 »
Yes, I copy-pasted this section from Arad to my map:

gameLogic.setTeamName 1 "DE"
gameLogic.setTeamName 2 "RU"

gameLogic.setTeamLanguage 1 "FH2German"
gameLogic.setTeamLanguage 2 "FH2Russian"

gameLogic.setTeamFlag 0 "flag_neutral"
gameLogic.setTeamFlag 1 "flag_de"
gameLogic.setTeamFlag 2 "flag_ru"

gameLogic.setKit 1 0 "GW_Scout" "Gcwhcamo_sumpf"
gameLogic.setKit 2 0 "RE_Scout" "re_light_soldier"

gameLogic.setKit 1 1 "GW_StG44Assault_Limited" "Gcwhcamo_splitter"
gameLogic.setKit 2 1 "RE_SMGAssault" "re_light_soldier"

gameLogic.setKit 1 2 "GW_RifleAssault" "Gcwhcamo_sumpf"
gameLogic.setKit 2 2 "RE_RifleAssault" "re_light_soldier"

gameLogic.setKit 1 3 "GW_LMG_MG42_Limited" "Gcwhcamo_sumpf"
gameLogic.setKit 2 3 "RE_LMG_Limited" "re_heavy_soldier"

gameLogic.setKit 1 4 "GW_Engineer_Satchel" "Gcwhcamo_splitter"
gameLogic.setKit 2 4 "RE_Engineer_pps43" "re_light_soldier"

gameLogic.setKit 1 5 "GW_AntitankAssault_Limited" "Gcwhcamo_splitter"
gameLogic.setKit 2 5 "RE_AntitankAssault_Limited" "re_light_soldier"

gameLogic.setKit 1 6 "GS_NCO_mp40_g43" "Gcwhcamo_nco"
gameLogic.setKit 2 6 "RE_NCO" "re_nco_soldier"

Offline Ts4EVER

  • Banner of THeTA0123
  • Developer
  • ******
  • Posts: 7.708
    • View Profile
Re: Making a Map.
« Reply #18 on: 19-02-2018, 08:02:22 »
Add a txt file called "tmp.con" into your map folder and pack it again.

Offline blander

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 134
    • View Profile
Re: Making a Map.
« Reply #19 on: 19-02-2018, 22:02:50 »
That worked, couldn´t start the map yet in-game but I´ll figure it out, kits show up now at least, thank you! I got a Berlin map layout finished on paper, push style. Lets see how hard it can be to create the map. Later on I will look into making a Pantherturm to add it to the map since I just need the turret of a Panther, I guess I won´t need too much work to get it done and working. I´ll also have to edit existing sign textures to have them fit in Berlin streets. I´m looking into having gameplay similar to Brest map, but slightly bigger and with more tanks/static defenses.

As I advance I will make a new thread, sorry for stealing this one for now haha! Any income for the map would be appreciated, I´m using articles and photos as base for the map´s atmosphere.
« Last Edit: 19-02-2018, 22:02:44 by blander »

Offline jan_kurator

  • FH-Betatester
  • ***
  • Posts: 2.246
  • Magnificent Mustard
    • View Profile
Re: Making a Map.
« Reply #20 on: 19-02-2018, 22:02:10 »
Is it even possible to create such map without any custom statics or is it going to be more generic map like FH1’s Berlin Streets? Would be lovely to finally see an urban map with Soviets fighting in close quarters combat using all their crazy SMGs

Offline blander

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 134
    • View Profile
Re: Making a Map.
« Reply #21 on: 19-02-2018, 22:02:34 »
If I spend time learning how to make and texture statics it will take me a year to complete the map. It would be something like FH1 Berlin Streets but better of course, also wider to allow flanking and some tactical movements instead of just a linear meat grinder.

Offline jan_kurator

  • FH-Betatester
  • ***
  • Posts: 2.246
  • Magnificent Mustard
    • View Profile
Re: Making a Map.
« Reply #22 on: 20-02-2018, 06:02:10 »
If I spend time learning how to make and texture statics it will take me a year to complete the map...
it takes months for experienced mapper to create a map, and usually there is someone else for him to create statics. What you’re saying is not realistic I’m afraid.

Offline blander

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 134
    • View Profile
Re: Making a Map.
« Reply #23 on: 23-02-2018, 00:02:39 »
I´ve been working on the map. Today I opened it with the editor and for some reason many buildings I placed do not show up. To view them I have to move around with the camera, some appear and other disappear as I change angles and distances. What is going on?