Author Topic: (WIP) New menu for Forgotten Hope 2! Download it now. NOW WITH PICS  (Read 2059 times)

Offline Alexander9822

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • 2 EPOH NETTOGROF
    • View Profile
    • 29th Infantry Division
GO TO THE NEW POST ON PAGE 2


Ok it's only a test I still have alot of work to do:

Done:
Get the game to load.
New Background.

Pending:
Turn the background into a slideshow.
New buttons.
New fonts.
Rename the menus.
(Still Thinking)

Download: https://www.dropbox.com/s/9ba0odvsyw2i0ff/FH2%20New%20Menu%20Mk.4.zip

To install: Navigate to



Open "menu_client.zip" and open "External"



Now open "FlashMenu"



Now copy from the file you downloaded "mainMenu" to the "Flashmenu" folder you opened.



After you done with that, you must copy the file "1024x768.jpg" to the "images" folder in that zip folder.

BUT YOU CANT PLAY THE GAME WITH IT CURRENTLY. BUT YOU CAN LOAD IT UP AND HAVE A LOOK.
AND MAKE BACKUPS AND IF YOU FORGET HERE IS MY "MENU_CLIENT" FILE!

BACKUP: https://www.dropbox.com/s/0d61g4u3f7ocv3m/menu_client.zip

Any suggestions will be nice (NO RUDE COMMMENTS)

And lastly any Devs or mods reading this PLEASE CAN I BE ON THE DEV TEAM AS A UI ARTIST!!!!!!!!!!!!!!!!

« Last Edit: 15-08-2018, 16:08:45 by Alexander9822 »

Offline Stubbfan

  • Developer
  • ******
  • Posts: 503
    • View Profile
Hi,

I'd like to see some sort of mockup of every screen in the UI. There's plenty more than just the start screen. A good sketchup for each screen etc is probably a good idea to have before you go and change it all.

Offline Slayer

  • Freeze Veteran
  • FH-Betatester
  • ***
  • Posts: 4.089
    • View Profile
Hey Alexander, can you post pictures of your menu, like you did before in the other thread? I don't think many people will take the risk of not being able to play FH2 just to take a look at menu pictures.

Offline Alexander9822

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • 2 EPOH NETTOGROF
    • View Profile
    • 29th Infantry Division
Don't want to post pictures yet because it still incomplete and I don't want people to look at my work and say well that rubbish because how it looks now will be different to how it will look then.

Offline Slayer

  • Freeze Veteran
  • FH-Betatester
  • ***
  • Posts: 4.089
    • View Profile
OK, but why would you want people to install it so they can take a look but not post pictures?

I'd rather wait to see some pictures before installing the new menu, so I hope they are finished soon :)

Offline AfterDune

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 295
  • PR Developer
    • View Profile
Just post up pictures. As long as you say it's all WIP, there's no problem.

Nobody will go through the 'trouble' of setting up your menu files only to see one tiny little change. Post up pictures and show the world what magic you're doing :).


And I don't think there's a need to make different threads. Just keep one thread where everything is discussed. And if you have new things to show, reply to this thread and post what you got. You might also want to post all your images (and possible download links) in the first post, so it's neat and tidy.

Good luck.
« Last Edit: 18-07-2014, 10:07:29 by AfterDune »

Offline Alexander9822

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • 2 EPOH NETTOGROF
    • View Profile
    • 29th Infantry Division
How do you take a screenshot because the printscreen button does not work.

Nevermind, I found how to do it.
« Last Edit: 18-07-2014, 11:07:46 by Alexander9822 »

Offline Alexander9822

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • 2 EPOH NETTOGROF
    • View Profile
    • 29th Infantry Division
Pictures:



In the next picture there is a bug were the multiplayer menu doesnt load the servers.



In the next picture there is a bug were the singleplayer menus doesn't display the text.



Options menu.



In the next picture there is a bug were the quit confirm dialog doesn't display the text.



THIS IS JUST A TEST RUN. THE MENU I AM WORKING ON WILL LOOK LIKE THIS:



« Last Edit: 15-08-2018, 16:08:49 by Alexander9822 »

Offline Slayer

  • Freeze Veteran
  • FH-Betatester
  • ***
  • Posts: 4.089
    • View Profile
Nice looking background pic, good start. Keep it up!  :)

Offline Ts4EVER

  • Banner of THeTA0123
  • Developer
  • ******
  • Posts: 7.764
    • View Profile
The background pic was made by FatJoe. Also, it is way too busy visually for a menu, especially if you want to display font right on it.

Offline Alexander9822

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • 2 EPOH NETTOGROF
    • View Profile
    • 29th Infantry Division
Just started work on a better one:

The gray area on the page is the background and you see as in my last pic the menus are in the top left part of the gray area.



My main bug with this menu is that the "Single-Player, Multi-Player, etc..." does not show up ingame. Any ideas?

Any dev reading this please can I be on the dev team as a UI artist.
« Last Edit: 15-08-2018, 16:08:28 by Alexander9822 »

Offline Alexander9822

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • 2 EPOH NETTOGROF
    • View Profile
    • 29th Infantry Division
I just hit a brickwall I need the mainMenu.fla file that was made for Forgotten Hope 2 Because I can only get so far with the battlefield's one.

Offline Flippy Warbear

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 6.871
  • Adequately docile
    • View Profile
While I like Joe's wallpapers, I dont think that specific one suits too well in this case. It doesnt make me think of a ww2 game, it makes me prepare myself for some hedge-trimming simulator.

Offline AfterDune

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 295
  • PR Developer
    • View Profile
Don't mind the background for now,that's something that can easily be changed :).

Offline Jimi Hendrix

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1.182
  • Knowledge speaks, but wisdom listens
    • View Profile
Don't mind the background for now,that's something that can easily be changed :).

 Like this:




 ;)