Author Topic: Importing BF42 Heightmap to BF2  (Read 1535 times)

Offline granpa_jo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
Importing BF42 Heightmap to BF2
« on: 28-07-2009, 19:07:36 »
Does anyone know if there is any way to port over a bf42 map editor, to the new bf2 editor?

I'd been working for some time on a map for 42, and if possible I'd like to finish it for bf2/fh2, just wondering if there was an easy way to import at least the terrain so I don't have to start all over.
« Last Edit: 28-07-2009, 22:07:47 by Toddel »

Offline spaetzle

  • Developer
  • ******
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Importing.
« Reply #1 on: 28-07-2009, 20:07:35 »
BGF heightmap utility:
http://www.bf-games.net/index.php?action=download_details&new=1&downloadid=1793 Use the first download link, second one is down.
With the file comes a readme, which should explain the use of this tool. Or use this link: http://forum.opkmod.com/index.php?page=Thread&threadID=7407
« Last Edit: 28-07-2009, 20:07:33 by spaetzle »

Offline Toddel

  • Administrator
  • ******
  • Posts: 713
  • Donate for the biggest BattleField Mod Supporter!!
    • View Profile
Re: Importing BF42 Heightmap to BF2
« Reply #2 on: 28-07-2009, 22:07:18 »
i changed the Thread Title to something more understandable.

Offline granpa_jo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
Re: Importing BF42 Heightmap to BF2
« Reply #3 on: 29-07-2009, 02:07:08 »
Thanks toddel  ;D

I only ask the following question, because I'm pulling a double at work today and cant download the files posted above to look at them myself.

Is the conversion from bf42 to bf2 a 1:1 on the scale?  For instance is one unit on bf2 the same as 1 unit in the old editor?  Or am I going to find my map being imported at half scale?

Offline Toddel

  • Administrator
  • ******
  • Posts: 713
  • Donate for the biggest BattleField Mod Supporter!!
    • View Profile
Re: Importing BF42 Heightmap to BF2
« Reply #4 on: 29-07-2009, 08:07:37 »
from what i know the map size is a bit different. in bf42 its 1024x1024 and in bf2 1025x1025. 1 Pxl more in size. im not a mapper so i have no clue what i talk  ;D

Offline Torenico

  • Masterspammer
  • ****
  • Posts: 5.620
  • ┬íViva la Revoluci├│n!
    • View Profile
Re: Importing BF42 Heightmap to BF2
« Reply #5 on: 29-07-2009, 09:07:38 »
from what i know the map size is a bit different. in bf42 its 1024x1024 and in bf2 1025x1025. 1 Pxl more in size. im not a mapper so i have no clue what i talk  ;D

Then why are you talking??

hehehe


Offline Fenring

  • Developer
  • ******
  • Posts: 107
  • Retired FH2 developer
    • View Profile
Re: Importing BF42 Heightmap to BF2
« Reply #6 on: 29-07-2009, 09:07:46 »
bf42 uses x4 scale and bf2 uses x2, therefore you must upscale the heightmap, a 512x512 size heightmap must be 1025x1025 to keep the scale. Scale 4 exists in bf2editor but isnt supported properly so i recomend to avoid it.

Offline Natty

  • Developer
  • ******
  • Posts: 3.170
    • View Profile
Re: Importing BF42 Heightmap to BF2
« Reply #7 on: 29-07-2009, 10:07:33 »
tell him where he needs to add the pixel Fenring.. at the right and bottom of the .raw or at the left and top?
or even the left and bottom...? which row?

Offline Fenring

  • Developer
  • ******
  • Posts: 107
  • Retired FH2 developer
    • View Profile
Re: Importing BF42 Heightmap to BF2
« Reply #8 on: 29-07-2009, 13:07:48 »
it doesnt matter just rescale to 1025

Offline Natty

  • Developer
  • ******
  • Posts: 3.170
    • View Profile
Re: Importing BF42 Heightmap to BF2
« Reply #9 on: 29-07-2009, 13:07:17 »
sure?  ??? I thought the terraingrids would be moved then. you need to move your 1024 square somewhere within the 1025 box, dont you think it matters where it is?

Offline Fenring

  • Developer
  • ******
  • Posts: 107
  • Retired FH2 developer
    • View Profile
Re: Importing BF42 Heightmap to BF2
« Reply #10 on: 29-07-2009, 17:07:54 »
I've done this on 1 million heightmaps, it doesnt matter.