Author Topic: [SOLVED] Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"  (Read 1910 times)

Offline [F|H]DONNIS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
    • Forgotten Honor Oceania
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #15 on: 04-05-2016, 12:05:48 »
Thanks, reinstalling at the moment.

I downloaded Battlelog's version of BF 2, installed that, trialled it, BF 2 booted up fine, tried to login to an account and it said the account wasn't real, which they are as they're my previous ones and the ones I use for PR and FH 2. Would it have something to do with the fact I didn't enter my CD (Licence) Key? I would have but it's somewhere in my garage...

Also just went to install FH 2 and I have a question, every time I open the installer it takes forever to actually open. I have the spinning loading circle beside the mouse cursor for over ten minutes before it pops up with the install wizard and sometimes doesn't. Is there a quick way around this so to know whether it's actually going to work or not?

And on top of this I've now had the FH 2 install file 1 of 2 come up with an error, "7-Zip; Unspecified error".

I'm struggling a bit haha, am now re-downloading the FH 2 install files again for the fourth time this week.

I feel something else has gone wrong! ?

Cheers.

Offline [F|H]DONNIS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
    • Forgotten Honor Oceania
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #16 on: 04-05-2016, 13:05:44 »
Also just found this for future reference and if it continues I'll probably refer back to it, http://battlelog.co/post.php?id=11743.

Offline [F|H]DONNIS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
    • Forgotten Honor Oceania
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #17 on: 04-05-2016, 15:05:58 »
Okay so I've just finished reinstalling FH 2. Boots up fine, automatically logs into the account, browses servers fine, click to join one and then it crashes!

Help please?

Offline Slayer

  • Freeze Veteran
  • FH-Betatester
  • ***
  • Posts: 4.125
    • View Profile
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #18 on: 04-05-2016, 20:05:02 »
Okay so I've just finished reinstalling FH 2. Boots up fine, automatically logs into the account, browses servers fine, click to join one and then it crashes!

Help please?
Did you allow FH2 through your firewall? Maybe you need to open a port for it, depending on your configuration.

Otherwise it might be that you don't have the same version, in which case you should update and/or repair through the Launcher. You are using the Launcher to start the game, right?

Offline [F|H]DONNIS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
    • Forgotten Honor Oceania
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #19 on: 05-05-2016, 00:05:09 »
Yes, allowed through Firewall along with BF 2. I've never had to before but yes that could be true. That's via the router configuration, correct?

After installing I booted up FH 2 and the Launcher opened automatically as normal, it then done a 1.0 Mb - I think - update and then reopened the Launcher. I clicked 'Play', all went fine, the game booted! For the first time in a while which I was very happy to see. Then servers, all came up fine, clicked to join one, crashed to desktop immediately. I was doing a repair previously when getting trouble but because this was a total fresh install with the update just done I didn't repair. Yes using the Launcher, there is no other method around it is there? Just the 'ForgottenHope2.exe' on the desktop with the install which then automatically tries to update and then opens the Launcher and then you click 'Play' to open it.

Do you think the CD Key would be affecting this?

Thanks.

Offline Slayer

  • Freeze Veteran
  • FH-Betatester
  • ***
  • Posts: 4.125
    • View Profile
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #20 on: 05-05-2016, 20:05:32 »
Do you think the CD Key would be affecting this?
It might be if your key is not a genuine one, or maybe someone else is already using your key through a keygenerator.

Could you try again to launch in Windowed Mode to see if the error message is anything dfferent now?

Offline [F|H]DONNIS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
    • Forgotten Honor Oceania
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #21 on: 06-05-2016, 10:05:41 »
I didn't enter a CD Key, there was an option to but because I don't have it handy I tried it without one. So this far I haven't entered one.

Yeah I'll try that but I'm sure it'll just crash to desktop like it has been.

Cheers.

Offline [F|H]DONNIS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
    • Forgotten Honor Oceania
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #22 on: 06-05-2016, 10:05:02 »
Yeah I'll try that but I'm sure it'll just crash to desktop like it has been.
Yeah it did the same.

Offline Slayer

  • Freeze Veteran
  • FH-Betatester
  • ***
  • Posts: 4.125
    • View Profile
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #23 on: 06-05-2016, 12:05:50 »
Yeah I'll try that but I'm sure it'll just crash to desktop like it has been.
Yeah it did the same.
You mean the error message was the same?

If you have reinstalled and didn't enter a CD-key anywhere, I'd try that. Usually you get asked to do so when installing BF2 (in the beginning of the installation).

Offline [F|H]DONNIS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
    • Forgotten Honor Oceania
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #24 on: 07-05-2016, 01:05:14 »
No, it just crashed to desktop with no error message at all.

I'll get to that today. Yeah I thought the same, but I did install via the Battlelog version so I don't know what the go is with that.

Cheers.

Offline Slayer

  • Freeze Veteran
  • FH-Betatester
  • ***
  • Posts: 4.125
    • View Profile
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #25 on: 07-05-2016, 03:05:50 »
OK, I have no experience with Battlelog, so maybe someone else can shine a light on that.

Offline kummitus

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 630
    • View Profile
    • CMP Gaming
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #26 on: 07-05-2016, 11:05:06 »
It should work. Period.

But yeah, battlelog site has a key tied to your account, you can try it by going to their site and your profile settings. It should have a page get battlelog key.
CMP Gaming

Offline [F|H]DONNIS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
    • Forgotten Honor Oceania
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #27 on: 08-05-2016, 01:05:30 »
Thank you kummitus.

More bad news haha, I cannot find my old BF 2 copy and therefore my CD Key! What's a good way to get one of these?

Thanks.

Offline [F|H]DONNIS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
    • Forgotten Honor Oceania
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #28 on: 08-05-2016, 01:05:35 »
you can try it by going to their site and your profile settings. It should have a page get battlelog key.
I could not find the place to do this, sorry. A link would be appreciated if possible please?

Offline jan_kurator

  • FH-Betatester
  • ***
  • Posts: 2.546
  • Magnificent Mustard
    • View Profile
Re: Help Please, FH 2 Will Not "Boot Up"
« Reply #29 on: 08-05-2016, 11:05:29 »
My guess is you're looking for BF2 CD Key Changer?